U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Budgetcoach

De budgetcoach treedt op als (tijdelijke) coach en creëert overzicht in de inkomsten en uitgaven. De coach maakt veelal een budgetplan, dat is afgestemd op de persoonlijke situatie. Het plan is gericht op een betere balans tussen de inkomsten en de uitgaven. Ook wordt besproken hoe u een goede thuisadministratie op kunt zetten. Bij grotere financiële problemen, met name schulden, wordt men doorverwezen naar de schuldhulpverlening. 

Een budgetcoach komt meestal aan huis. Nadat mensen contact hebben opgenomen volgt doorgaans een intake- of kennismakingsgesprek. Daarna worden de inkomsten en uitgaven op een rij gezet om inzicht in de financiële situatie te krijgen. De budgetcoach onderzoekt vervolgens of de cliënt ergens 'geld laat liggen'. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een belastingteruggave, een persoonlijke subsidie, toeslagen, vrijstellingen van belastingen of heffingen, besparingsmogelijkheden of het verhogen van het inkomen. Naast het vinden van oplossingen is het de bedoeling dat men nieuwe inzichten en vaardigheden opdoet om het oude bestedingspatroon te veranderen en voortaan zelfstandig te leren omgaan met het nieuwe, veelal beperktere, budget.

Inhoud

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?