U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Personal coaching

Personal coaching gericht op het (her)ontdekken van uw kwaliteiten.

Confronterend, persoonlijk, praktisch en doelgericht.

Weten wie u bent, waar u staat en waar u naartoe op weg bent. Dat vraagt stilstaan en reflectie. De personal coaching van Preclarum helpt u dit ontdekken. Coaching is er voor iedereen die krachtiger, doelgerichter en effectiever wil functioneren. En zich ervan bewust is dat hiervoor een kritische blik in de spiegel nodig is.

Het personal coaching traject begint met het formuleren van een aantal duidelijke ontwikkelingsvragen: waar loopt u tegenaan? Wat belemmert u? Hoe zou u zich willen ontwikkelen? U brengt concrete werksituaties in en leert daar op een andere manier mee om te gaan.

Ontwikkelingsvragen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Hoe kan ik meer stevigheid ontwikkelen, opkomen voor mijn belangen en mezelf meer uitspreken?
  • Hoe vergroot ik mijn zichtbaarheid?
  • Hoe kan ik effectief omgaan met weerstand en conflictsituaties?
  • Hoe motiveer en enthousiasmeer ik collega’s?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat collega’s hun eigen verantwoordelijkheden nemen?
  • Hoe zorg ik ervoor zorgen dat ik niet opga in 'de waan van de dag'?
  • Hoe kan ik verschillende stijlen van leiderschap toepassen in mijn team?

Wat levert het op?

Personal Coaching biedt u de mogelijkheid om te verkennen wat maakt DAT u vastloopt en HOE u zich hiertoe kunt verhouden. Personal Coaching ingezet met de methodieken zoals Systemisch Werken, Werken met de Karakterstructuren van Reich, BML en NLP zorgen er in de begeleiding voor dat ook de dynamiek van het vastlopen u niet langer vasthoudt. Het is én-én; Personal Coaching geeft inzicht én brengt verandering, zodat u ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt wat u zich hebt voorgenomen. 

Het Basistraject 

Het Personal Coaching Basistraject wordt opgebouwd in 8 consulten. Deze opeenvolgende consulten, met afspraken om de 2 weken, geeft een goede basis om te verkennen waarin u vastloopt. Via interventies en beproefde methodieken kunt u anders gaan handelen.  

Consult 1 > Kennismaking, waaronder het in kaart brengen huidige situatie en een uiteenzetting van de gewenste situatie
Consult 2 > In kaart brengen van de oorzaak van de huidige situatie
Consult 3 > Verkenning van het patroon en uw unieke (overlevings)strategie
Consult 4 > Oorsprong unieke strategie en patroondoorbrekend coachen 
Consult 5 > Reflectie op verandering en het installeren van een nieuwe strategie
Consult 6 > Achtergrond-onderbouwing en het opbouwen van nieuw gedrag
Consult 7 > Veranderingen integreren en verankeren van het nieuw gedrag
Consult 8 > Afronding traject

*De vraagstukken die worden ingebracht zijn meestal gelaagd en bevatten soms meerdere thema's. Hierdoor kan het gebeuren dat we nader in gaan op een bepaald onderwerp. De praktijk laat zien dat dit ten goede komt aan het proces en het bereiken van de gewenste situatie. 

Het Verdiepingstraject

Het Personal Coaching Verdiepingstraject bestaat uit een verlenging van het Basistraject met 5 tot 8 consulten. De frequentie tussen de consulten verschuift na verloop van tijd van 2 naar 3 naar 4 weken. Cliënten stromen na het Basistraject Personal Coaching door, omdat zij kiezen voor verdieping in de  groei en ontwikkeling die zij reeds in gang hebben gezet. In dit Personal Coaching Verdiepingstraject staan we wat meer stil bij de invloeden vanuit het Systeem van Herkomst met Systemisch Werken. Dit wordt gecombineerd met werken met de Karakterstructuren van Reich, BML en NLP. Patroondoorbrekend coachen, opbouwen van identiteit vanuit de onderliggende overtuigingen, eigenwaarde en eigenaarschap zijn sleutelwoorden in dit vervolg.  

Het Jaartraject 

Met personal coaching intensief aan de slag! Één jaar lang investeert u in uw persoonlijke groei en ontwikkeling. We verkennen door middel van ontwikkelingspychologie uw vormingsjaren en kijken middels Opstellingswerk naar de dynamiek van het Systeem van Herkomst. We geven aandacht aan imprint vormende ervaringen, die bepalend voor u zijn geweest en zetten ze in ander perspectief. We geven aandacht aan het opbouwen van uw identiteit met o.a. NLP en het verankeren van uw belangrijkste waarden. Dit intensieve traject is niet alleen uzelf leren kennen door 'op te ruimen' of schoon schip te maken, het is ook uzelf leren kennen in je ongekende vermogens. Dit jaartraject bestaat uit 12 tot 30 consulten, inclusief het uitvoeren van opdrachten waardoor u uw doelen kunt bereiken. Na dit jaar heeft u ervaringen die de rest van uw leven als bron kunnen dienen. Uw ervaringen in de consulten geven u antwoord op de belangrijke vragen zoals: Wie ben ik en waar sta ik voor, hoe kan ik het beste uit mezelf halen en hoe blijf ik dat doen? Noem het 'Meesterschap' of 'Leiderschap over je leven'. 

Inhoud

Inhoud

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?