U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wat is passend onderwijs?

Simpel gezegd: onderwijs dat passend is voor ieder kind. Het basisonderwijs is verplicht om aan álle  kinderen een passend onderwijsaanbod te bieden. Dus ook als een kind extra ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld bij moeite met lezen, rekenen of leren. Maar net zo goed wanneer een kind hoogbegaafd is, een lichamelijke beperking heeft of ondersteuning kan gebruiken op het gebied van gedrag.

Passend onderwijs is een andere manier van kijken naar een leerling die extra ondersteuning nodig heeft. We kijken naar de mogelijkheden, kansen en talenten van kinderen, in plaats van de nadruk op het probleem te leggen. De mensen van Preclarum ondersteunen ook de leerkrachten, scholen en ouder(s)/ verzorger(s) bij het leveren van dit maatwerk. We benaderen de kinderen aan de hand van het ecologische model van Bronfenbrenner. Wilt u meer lezen? Kijk bij het kopje 'onderwijs', voor meer informatie over remedial teaching. 

Inhoud

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?