U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Psychosociale therapie

Psychosociale therapie helpt u bij psychische en sociale problemen. Samen met een van onze psychosociale therapeuten, van Preclarum, gaat u aan de slag. Iedere therapeut heeft zijn eigen werkwijzen, gesprekken en oefeningen die u verder helpt. Tijdens de psychosociale therapie zal stap voor stap de situatie in kaart worden gebracht. Samen met de therapeut wordt er naar de problemen gekeken, uitgezocht wat de oorzaak is en wordt er een oplossing gevonden voor de situatie.

Voor een psychosociale behandeling kunt u altijd bij ons terecht. Neem eenvoudig contact op voor meer informatie of maak gelijk een afspraak. Heeft u direct een vraag? Bel dan naar: 010-7514839

Psychosociale therapie bij Preclarum helpt u verder

Wanneer u psychische of sociale problemen ervaart, helpt de psychosociaal therapeut verder. Wij, bij Preclarum, hebben veel te bieden, o.a.:

  • Wij hebben verschillende gediplomeerde specialisten
  • Onze trainers geven interne trainingen
  • Wij zijn van vele markten thuis
  • Wij helpen op verschillende vlakken

Wanneer kiest u voor een psychosociale behandeling?

Problemen kunnen in verschillende levensgebieden ontstaan: lichamelijk, psychisch, relationeel en materiaal. Deze levensgebieden staan met elkaar verbonden. Een relationeel probleem, bijvoorbeeld een echtscheiding, kan leiden tot fysieke klachten. Denk hierbij aan nek- of hoofdpijn. Ook kunnen er psychische problemen ontstaan. U bent opeens veel gaan piekeren of u heeft angstige gevoelens. Dit soort problemen kunnen u dagelijks beïnvloeden. Het is daarom belangrijk dat u hier mee om leert gaan.

Wat doet een psychosociale therapeut?

Ervaringen in het verleden hebben een grote invloed op hoe wij in het “hier-en-nu” denken. We kunnen emotioneel reageren of gedragen. Negatieve ervaringen in het verleden kunnen leiden tot onhandige of niet gewenste reactie patronen. Tijdens de psychosociale behandelingen leert u uw gevoelens volledig te ervaren. Uw gedachten zullen worden verhelderd en ook uw (interpersoonlijke) gedrag wordt effectiever. U staat dan in contact met uw eigen beleving en de situatie waar u zich in bevindt. Dit wordt ook wel uw binnen- en buitenwereld genoemd.

Bent u op zoek naar psychosociale therapie? Neem dan eenvoudig contact met ons op of bel naar: 010-7514839

Onze werkwijzen

Allereerst gaan de psychosociaal therapeut met u in gesprek. Er wordt gekeken waar u tegen aanloopt. Stap voor stap leert uw therapeut u kennen, zodat er een situatie in kaart kan worden gebracht. Uw problemen zullen verkent worden en de oorzaak wordt achterhaald. Daarna gaat u aan de slag met de oplossing. Hoe dit precies te werk gaat, is per persoon verschillend. Psychosociale therapie is zeer breed. We richten ons echt op de cliënt en kijken wat bij u past. Er wordt gekeken naar hoe u open kunt staan voor het “hier-en-nu”, zonder dat u uw eigen ervaring voorbij gaat. U heeft immers in verschillende levensfases uw eigen ervaringen op gedaan en hier van geleerd. Het zelfgenezend en probleemoplossend vermogen zal worden geactiveerd tijdens de therapie.

Preclarum helpt u verder

Naast psychosociale behandelingen kunnen wij u ook helpen met systemisch werken. Van jongs af aan zijn we bekend met systemen. De verbinding met deze systemen hebben een grote invloed op ons huidige functioneren. Denk bijvoorbeeld aan uw familiesysteem, uw jeugd of latere ervaringen. Door hier inzicht in te krijgen zorgt dit ervoor dat uw gedrag, ervaring en handelingen compleet veranderd. Hoe goed u zich ook ontwikkeld, soms lijkt het alsof u zichzelf herhaalt en loopt u steeds weer in dezelfde valkuilen. Deze therapie heeft als doel de verborgen valkuilen zichtbaar te maken. U krijgt meer helderheid.

Contact

Bent u benieuwd wat onze psychosociaal therapeut voor u kan betekenen? Neem dan eenvoudig contact met ons op via het contactformulier of bel naar 010-7514839. Bij Preclarum staan wij voor u klaar en helpen wij u graag verder.

Inhoud

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?