U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Systemisch Werken

Ons leven kent van jongs af aan vele systemen. De familiesystemen van onze vader en moeder, de jeugd, latere ervaringen en de verbinding tussen die systemen blijken vaak grote invloed te hebben op ons huidige functioneren. Inzicht hierin maakt dat uw gedrag, uw ervaring en uw handelen verandert. 

Wat doet Systemisch Werk

Hoezeer u zichzelf ook ontwikkelt, soms lijkt er een herhaling aanwezig te zijn die ervoor zorgt dat we steeds weer in dezelfde valkuilen lopen. Systemisch Werk heeft als doel deze verborgen belemmeringen zichtbaar te maken.

Hoe werkt Systemisch Werk

De ervaring hierin is de maatstaf. Middels een opstelling, vaak ook door bewustwording van uw systemische dynamieken, wordt de verborgen invloed van de onderlinge verhoudingen zichtbaar en merkbaar. 

Wanneer en hoe wordt Systemisch Werk ingezet

Systemisch Werk wordt ingezet om helderheid en inzicht te geven van de onzichtbare krachten van de dynamiek van het systeem waar u onderdeel van bent of deel van uit maakt.

Het kan worden ingezet door het opstellen van personen. Maar ook met symbolen die elk een persoon of een dynamiek vertegenwoordigen. Alle vormen werken in op de dynamiek van het ingebrachte thema.

Resultaat!

Systemisch Werk kan vaak direct resultaat in uw ervaring en uw handelen opleveren. Hoe u zichzelf ervaart, de situatie, en hoe u er naar kijkt. Dit heeft direct invloed op hoe u er mee omgaat. Het maakt de verborgen kracht van het totale systeem, en hoe de zaken op elkaar inwerken, heel inzichtelijk en duidelijk. Systemisch Werk is een fascinerend fenomeen dat vooral bekendheid heeft gekregen door het werk van de Duitse familie- en psychotherapeut Bert Hellinger. Systemisch Werk  is geen vervanging voor andere werkwijzen, het heeft een integrerend effect op de kennis die reeds is opgedaan.

Inhoud

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?